webcam
Klik op de webcam voor live beelden.

Egmond aan Zee is een gezellige familiebadplaats aan de Noordzee, van oudsher een rustiek vissersdorpje wat nog duidelijk terug te zien is in het hedendaags beeld.Over het verleden kunt u meer te weten komen in het Egmonds museum.Het zandstrand met vele strandpaviljoens biedt alles voor de zonaanbidders en watersporters.
Er wordt veiligheid geboden,dankzij de aanwezige kustwacht KNRM en eerste hulppost van de Egmondse Reddingsbrigade.

Buiten het zomerseizoen is het heerlijk wandelen en een frisse neus halen langs de zeelijn. Het centrum is rijk aan leuke winkels,terrassen en restaurants. Alle benodigdheden voor een fijn verblijf in Egmond aan Zee zijn hier voorhanden , ook voor de basis zoals de supermarkt en de bakker. Fietsen en bolderwagens kunnen gehuurd worden in het centrum bij Bike Shop Egmond.

De bowlingbanen zijn gelegen in Hotel Zuiderduin. Het boegbeeld van dit dorp is de parmante vuurtoren J.C.J. van Speijck, de ijzeren leeuw waakt over het dorp. De vuurtoren is te bezoeken voor een klim van 137 trappen, welke een spectaculair uitzicht geeft over de wijde omgeving in de maanden juli en augustus.

(vrijdags via de KNRM) op 50 meter vanaf Vakantiehuis Southern Comfort is de entree van het duingebied,hier kunt u een mooie wandeling maken richting Egmond Binnen en vandaar over het strand terug lopen naar het dorp. Onderweg kunt u de wilde paarden – of Schotse Hooglanders kudde tegenkomen op het pad. De aanschaf van een duin(entree)kaart is vereist.

slider 1