Egmond bestaat u20150301_163243it drie kernen,elk met een eigen karakter.Egmond aan Zee heeft het duingebied,  strand,gezellige winkelstraat met terrassen en restaurants. Egmond Binnen heeft de kleurrijke bollenvelden en de Egmondse Abdij,het klooster wat nog steeds in gebruik is.de Sancti Alberti bierbrouwerij.Egmond aan den Hoef, laat ons de geschiedenis zien bij de ruïnes van het Slot van Lamoraal van Egmond.

Egmond aan den Hoef heeft twee maneges,u kunt duinritten maken. 20150502_162841Heiloo heeft het dichtstbijzijnde treinstation met gratis parkeren. Buitenzwembad Het Baafje. Bakkum, Castricum heeft buiten de gezellige weekmarkten in het centrum, heerlijk duin-bosgebied om te kunnen wandelen. Castricum en Schoorl hebben een educatief bezoekerscentrum gelegen aan het duin. Bergen is het kunstenaarsdorp. Bergen aan Zee heeft zijn badplaats kwaliteiten met eigen zeeaquarium.

Egmond ligt niet ver -op slechts 15 minuten rijden- van de winkelstad Alkmaar,waar de beroemde kaasmarkt plaatsvindt. Daarnaast zijn er vele musea te bezoeken, het theater, de bioscoop, feest vieren in de cafés of genieten van een drankje op het Waagplein. Zwembad de Hoornse vaart is de grootste in de omgeving voor binnen en buiten zwemvertier. Mega buiten speeltuin de Batavier of indoor speeltuin Monkey Town zorgt ook voor veel kinderplezier.

Vanuit Egmond kunt u gemakkelijk met eigen of openbaar vervoer uitstapjes maken naar Amsterdam, Haarlem, de Zaanstreek en Volendam! Alle recente omgevingsinformatie is in een map aanwezig in het vakantiehuis.